Primers passos cap al Making-Off digital

Dos holandesos es desplacen a Barcelona per filmar un reportatge sobre la política lingüística a les escoles catalanes. Es podria fer un making-off convencional, però la periodista Clara de Melo i una servidora vam decidir desenvolupar-ne  un amb les eines que ens oferia la xarxa. No sabíem on ens havíem ficat.

Storifys, Timelines, Vuvox, Prezis… cada una de les eines ens mostra una faceta del treball dels joves periodistes neerlandesos, des de la preparació als Països Baixos fins a la seva estada a Barcelona. Com que el reportatge encara es troba en fase de muntatge, el lloc web s’anirà actualitzant. De totes maneres, ja està pràcticament acabat i es pot visitar fent click aquí.

El making-off formava part de l’assignatura de El reportatge a Internet del màster de reporterisme de la Blanquerna. La idea va sorgir arran de la meva participació en la producció del documental. De cara a la seva realització, vam compartir amb ells la major part de la seva estada a Barcelona, tant en els moments de gravació com els de documentació o esbarjo. Algunes de les seccions del making-off reflecteixen aquesta espècie de Gran Hermano digital, mentre que altres desenvolupen en profunditat el procés d’elaboració del reportatge.

El projecte, a banda de mostrar el treball dels dos periodistes, té la intenció de plasmar com es prepara un documental, desgranant-lo fase per fase.

Marta Roqueta.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s