Extramurs, una mirada local a conflictes internacionals

Una de les finalitats d’aquest blog és fer-se ressò de les iniciatives periodístiques que van sorgint, siguin digitals o bé nascudes en els anomenats mitjans tradicionals. En els temps que corren, resulta d’allò més encoratjador que hi hagi professionals que s’aventurin a començar nous projectes. Avui és el torn del mitjà digital Extramurs.cat, un lloc web que fa completament seu el principi d’act locally, think globally.

Extramurs.cat busca la cobertura de la informació internacional sobre el terreny, amb una visió de proximitat i en profunditat. El seu plantejament, tal com s’insinua en la portada i en els titulars, pot semblar força alternatiu, i els prejudicis de més d’un poden fer que es tiri enrere a l’hora de donar-li una oportunitat. 

Més enllà d’etiquetes, és d’agrair que hi hagi un mitjà en català que intenti donar respostes a problemes que en ocasions s’han associat a l’exercici del periodisme internacional, com són la monopolització de la informació per part de grans agències de notícies; la invisibilitat de molts països en els mitjans de comunicació, o el fet que el corresponsal no estigui en el país de què tracta la notícia, sinó en un de veí, cosa que dificulta el contacte amb fonts autòctones que no siguin oficials.


El més atractiu del projecte és la contextualització de les informacions. En general solen estar farcides de dades i referències històriques que ajuden a situar el tema tractat. Si s’hagués d’ubicar la informació del web en les 6 preguntes clàssiques del periodisme, els articles paren força atenció al per què, un fet que, en el cas de la informació internacional, resulta imprescindible per realitzar una correcta interpretació del que narra la notícia, a causa del gran desconeixement sobre la realitat de molts països del món per part dels lectors.

Marta Roqueta.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s