El programa ‘Àgora’ de TV3 analitza el paper dels mitjans en la crisi econòmica

Mentre als Estats Units es feien públics els guanyadors dels premis Pulitzer, el programa Àgora analitzava a TV3 la cobertura que els mitjans de comunicació realitzen  de la crisi econòmica. El tractament informatiu de l’econima ben aviat va derivar la discussió cap a qüestions molt més àmplies, relacionades amb l’ètica periodística, el poder real de l’economia o, fins i tot, amb la psicologia.

Xavier Bosch ha moderat les intervencions del presentador de El matí de Catalunya Ràdio, Manel Fuentes, el conductor de El món a RAC1 Jordi Basté, el periodista Salvador Cardús i el catedràtic de psicologia Adolf Tobeña.

Basté i Fuentes van oferir la visió del periodista que s’enfronta dia a dia amb el tractament de la informació econòmica. Cardús, mitjançant la seva experiència, va mantenir un punt de vista crític i contextual. Les intervecions de Tobeña van ser de les més interessants, ja que oferien una visió externa de la cobertura dels mitjans i aliena a les dinàmiques que regeixen l’activitat periodística.

El debat, d’una hora de durada, va deixar moments  interessants que van ser comentats a les xarxes socials. Per saber-ne més, només cal clicar la imatge:

Amb tot, el debat va plantejar temes que convindria analitzar amb deteniment:

– El dubte sobre si els mitjans, a través del tractament mediàtic de la crisi, contribueixen a fomentar una situació de pessimisme.

– La funció divulgativa que han realitzat els mitjans per explicar la crisi, així com conceptes relacionats amb l’economia.

– Les dificultats que té la premsa a l’hora d’abordar la informació econòmica, plena de  previsions i especulacions sobre el futur.

– La pèrdua de pes de la política en front de l’economia, que es tradueix en un increment de la informació econòmica en l’espai dels mitjans.

– La necessitat d’una ciutadania ben informada, i d’un discurs polític que generi confiança.

Per veure el debat complet, feu click aquí.

Marta Roqueta.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s